logo Unihal

Univerzální montované haly

+420 702 107 808

Montované potravinářské haly


Zajistíme hygienciké prostředí pro Vaši novou potravinářskou halu

Naše společnost montuje chladírenské a mrazírenské haly a také speciální haly vhodné do potravinářství. Všechny montované haly, které slouží pro potravinářské účely musí splňovat řadu norem a směrnic. Zejména se jedná o přísné evropské směrnice o hygieně potravin EU 10883/92, která vyžaduje, aby všechny haly, které slouží k potravinářským účelům byly

  • snadno udržovatelné,
  • omyvatelné,
  • aby se v nich nezadržovaly plísně, bakterie či houby, a
  • by byly světlé
  • nepropouštěly vlhkost.

Tyto směrnice se snaží směřovat výstavbu a údržbu montované potravinářské haly tak, aby maximálně byla zajištěna hygiena potravin a prevence nemocí.

V případě zájmu o dodávku montované potravinářské haly nás můžete kontaktovat na tel. 702 107 808 nebo mailu poptavky@unihal.cz nebo vyplňte poptávkový formulář.

Konstrukční řešení a opláštění potravinářských hal

Montované potravinářské haly z rámové ocelové konstrukce opláštěné sendvičovými panely dokonale splňují všechny výše uvedená nařízení, už z toho důvodu, že ocelové konstrukce otevřené, opatřené několika ochrannými nátěry či obklady. Ocelové konstrukce jsou opláštěné vysoce kvalitními sendvičovými panely, které splňují nejpřísnější evropské směrnice a normy. Jejich výrobci dbají na vysokou jakost materiálu a neustálé investice do inovací tohoto panely posunují ještě dále jejich kvalitativní vlastnosti.

Jaké výhody mají sendvičové panely u potravinářských hal?

Zejména největší předností těchto sendvičových panelů na opláštění potravinářské haly je jejich

  • snadná instalace a
  • následná snadná údržba, která spočívá v pouhém omytí krycího plechu. 
  • Výborné tepelně izolační vlastnosti - vnitřní pěna má vynikající tepelně izolační vlastnosti, které jsou ve srovnání s obyčejným polystyrenem nadstandardní. Pro montované chladírenské a mrazírenské haly doporučujeme maximální izolaci k zajištění maximálních úspor provozu haly. Na opláštění jsou vhodné zejména sendvičové panely o tloušťce 200mm, jejichž součinitel prostupu tepla se rovná 0,11 W/m2K. Součinitel prostupu tepla stanovuje, jak odolná je konstrukční skladba proti pronikání tepla touto konstrukcí.
  • parotěsnost - montáž panelů na montované potravinářské haly díky zaklapovacím zámkům zajišťuje maximální utěsnění všech napojení, které jsou utěsněny těsnícími páskami a tmely - díky kterým se zabrání pronikání vlhkosti dovnitř montované potravinářské haly a kondenzaci vody. Sendvičové panely na opláštění díky výborné izolaci chrání interier potravinářské haly před vznikem tepelných mostů. 
  • Sendvičové panely pro opláštění potravinářských hal jsou po správné instalaci vzduchotěsné a parotěsné.

Do montovaných chladírenských či mrazírenských hal je možné opláštění ze sendvičových panelů velmi snadno esteticky zkombinovat se speciálními chladírenskými dveřmi, které je možné dodat ve stejné profilaci jako opláštění. Speciální chladírenské dveře stejně jako opláštění zabraňuje vzniku tepelných mostů.

Díky hygienické a zdravotní nezávadnosti jsou sendvičové panely vhodné pro vnitřní opláštění všech montovaných potravinářských hal, a to včetně všech vnitřních interiérů.